Anul acesta s-au împlinit 75 de ani de la lansarea de către Mercedes a celebrului Silberpfeil W25, modelul de la care maşinile de curse ale fabricantului german au primit numele de “săgeţile argintii”. Pentru a sărbători acest lucru, constructorul german l-a invitat pe campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton, să dea câteva ture pe circuitul de la Nürbürgring şi să facă o comparaţie cu actualul model, McLaren Mercedes MP4-24.

Modelul a fost lansat în anul 1934

Lansat în 1934, Mercedes W25 a câştigat în sezonul de debut patru curse majore – Eifelrennen, Coppa Acerbo şi marile premii ale Spaniei şi Italiei. De asemenea, la bordul legendarului monopost, Rudolf Caracciola câştiga în 1935 Campionatul European. De altfel, W25 avea să fie păstrat în competiţii până la începutul anului 1939.

“Zgomotul asurzitor, sistemul de frânare primitiv, precum şi cel de direcţie îl fac să semene cu un autobuz cu etaj din Londra”, a descris Hamilton experienţa la volanul monopostului. Alături de Hamilton, la aniversarea a 75 de ani de la crearea lui W25 au mai fost invitaţi pilotul german Jurgen Maas, câştigător la bordul unei maşini Mercedes a Marelui Premiu al Spaniei în 1975, precum şi Hans Herrmann, câştigător al cursei de 24 de ore de la Le Mans, în 1970.

Urmărește-ne pe Google News