Maimuțele în cauză au fost descoperite prima dată în 1997, după o expediție în pădurile montane din Sumatra. De atunci mai mulți oameni de știință încearcă să dezlege secretul biologic al acestora.

Specia a fost numită urangutan Tapanguli și este a treia maimuță mare din Sumatra după Bornean și Sumatran.

Interesant este faptul că aceasta este prima specia de maimuță identificată și apoi descrisă după aproape un secol.

Profesorul Serge Wich de la Universitatea John Moores din Liverpool a declarat pentru BBC News că studiile de genetică, anatomie și acustică au arătat că au de-a face cu o „descoperire uimitoare”.

„Sunt doar șapte specii de maimuțe mari – fără a include oamenii, așa că a adăugarea unei în plus pe această listă este ceva spectaculos. Este un vis al multor biologi”, a explicat Wich. Profesorul adaugă însă că descoperirea este umbrită de faptul că sunt atât de puține exemplare. „Este foarte îngrijorătoare să descoperim ceva nou și apoi să ne dăm seama imediat că trebuie să ne concentrăm toate eforturile pe luarea de măsuri pentru a nu le pierde”.

oamenii de știință sunt îngrijorați deoarece contrabanda cu maimuțe câștigă tot mai mult teren, deși se iau măsuri pentru împiedicarea acesteia.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Giulia o lasă pe fiica ei să-și facă tatuaj chiar înainte de a împlini 18 ani. „Ssst, să nu mă audă soțul!”


Urmărește-ne pe Google News