El ar fi decis să părăsească țara „la solicitarea și recomandarea IPJ Suceava”. „De aici predau ștafeta angajaților MAI de la IPJ Suceava să continue în aceste 14 zile munca pe care am făcut-o eu până acum. Prietenii mei vor continua acțiunile. Nu ne puteți opri! Rușine să vă fie!”, a scris acesta pe contul personal de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, nu a confirmat că polițiștii i-ar fi cerut oficial lui Daniel Bodnar să plece din țară. „A plecat la familie, are soția și fetița în Austria. A revenit aseară în țară (miercuri, 17 decembrie – n.r.) și trebuie să stea 14 zile la izolare, din cauză că Austria se află pe lista roșie a țărilor cu multe cazuri de COVID”, a precizat acesta.

Ministrul Vela a ordonat o anchetă în cazul „Bodnar”

În seara zilei de 9 decembrie, activistul Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre, incidentul fiind transmis live, pe pagina sa de Facebook. Atacul a avut loc în comuna Mălini, din județul Suceava.

Bodnar avea suspiciuni că remorca cu lemne era supraîncărcată. Până să vină polițiștii la fața locului, camionul a ajuns în curtea unei firme, iar bărbatul a așteptat la poartă. La un moment dat, cinci angajați ai firmei au început să arunce cu pietre în mașina sa. Angajații au spart geamul mașinii, iar activistul a fost rănit.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a ordonat o anchetă în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News