Vaticanul fierbe din cauza unei afirmaţii făcute de Papa Francisc, în cadrul unei întâlniri cu jurnalistul italian Eugenio Scalfari, de la cotidianul La Repubblica. Conform acestuia, Sfântul Părinte i-ar fi spus clar că în momentul de faţă, 2% din clericii catolici ar fi pedofili.
Mai precis, în- tr-un raport primit de la consilierii săi, Papa Francisc a citit că aproximativ 8.000 de clerici dintr-un număr total la nivel mondial de circa 414.000 ar fi abuzat de copii. În plus, unii dintre ei au ajuns chiar episcopi sau cardinali. Dezvăluirea vine la numai câteva zile după ce Papa a primit la Vatican un grup de victime ale unor preoţi pedofili. Suveranul Pontif a mai afirmat că abuzurile comise asupra copiilor au fost ca o “ciumă” şi au infectat Biserica pe care o conduce.

A promis că va lua măsuri severe

El a promis că va trata această problemă cu “severitatea care se impune”, fără însă a da detalii. Ieri, după ce mărturisirea Papei a făcut înconjurul planetei, stârnind critici fără precedent la adresa Bisericii Catolice, un purtător de cuvânt al Vaticanului a declarat că aceste afirmatii apărute în presa italiană nu corespund în totalitate cu declaraţiile Sfântului Părinte, că discuţia avută cu reporterul nu a fost un interviu şi că afirmaţiile sale au fost interpretate gre-şit.

Urmărește-ne pe Google News