La vârsta de 33 de ani, Erwin Albu este cunoscut la Codlea, Braşov, ca un cal breaz, iar de câţiva ani şi-a făcut intrarea şi în rândul activiştilor care organizează proteste la nivel naţional. Antecedentele le are încă dinainte de 1989, când a organizat în oraşul său natal primul protest al elevilor, supărat că înainte de Bac o nouă materie a fost introdusă în grila de examen.
Tot în încercarea de a schimba lucrurile, Erwin a fost în ultimii ani şi consilier local, dar a ajuns şi în extrema cealaltă – a refuzat să îşi mai plătească dările către stat în bani, aşa că le achită sub formă de muncă în folosul comunităţii pentru că nu mai vrea “să sponsorizeze corupţia”.

Şi-a pus la bătaie şi bicicleta

Nici o clipă însă nu şi-a pierdut încrederea în oameni, iar ultima sa dovadă l-ar putea costa scump. Braşoveanul, care depinde de fructele şi legumele pe care le cultivă în grădină, a decis să le scoată la poartă la vânzare. Cum însă nu are timp de pierdut, a lăsat un bilet pe taraba sa improvizată pe care a scris “Autoservire pentru oameni cinstiţi”, iar indicaţiile sunt simple.
“Îţi alegi marfa, calculezi cam cât crezi tu că ar valora şi laşi în cutia poştală câţi bani te lasă sufletul”, spune Albu, care, spre uimirea multora, încă mai are marfă la vânzare şi a strâns şi ceva bani! Bărbatul a plusat chiar şi şi-a pus la bătaie bicicleta şi un cărucior pentru cei care cumpără mai multe fructe, flori sau borcane cu miere!
Aceştia le pot folosi gratuit pentru a-şi transporta produsele acasă, apoi le returnează. Erwin mărturiseşte că ideea nu îi aparţine, ci este folosită la scară largă de ţăranii din multe ţări ale Europei de Vest. “Aşa se susţine economia locală, iar clienţii au parte de produse locale naturale şi sănătoase”, crede bărbatul.

Urmărește-ne pe Google News