Un autoturism Mercedes a sărit în aer sâmbătă de dimineață, la Arad, la câteva secunde după ce șoferul se urcase la volan și manevra mașina cu spatele, ca să iasă din parcare. Imediat după explozia care a pulverizat plafonul mașinii, aceasta a luat foc. Pompierii au stins flăcările după 15 minute și au găsit victima carbonizată.

E vorba despre un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crișan, fostul socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea. O echipă de anchetatori a fost trimisă de la București să preia cazul, fiind luată în calcul inclusiv ipoteza unui asasinat cu bombă.

Șoferul a ars în interiorul mașinii. Foto: Facebook / Călin Creștin

Centrul de Informare și Relații Publice al I.G.P.R. a transmis că la fața locului s-au deplasat de urgență specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, ai Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, ancheta fiind condusă de comisarul-șef Cristian Gheorghe.

Bomba care a provocat explozia mașinii ar fi fost activată de la distanță, potrivit unor surse din anchetă și se conturează tot mai mult ideea unui asasinat. Sunt indicii că bomba ar fi fost acționată prin telecomandă, de la distanță.

Mercedesul s-a aprins la câteva clipe după explozie. Foto: Facebook / Ale Onsbdrig

Serviciul Român de Informații participă la ancheta desfășurată de polițiști în Arad, acolo unde un om de afaceri local a murit în urma exploziei mașinii în care se afla, la scurt timp de la pornire. Expertiza pirotehnică este desfășurată de specialiștii de la Institutul Național de Criminalistică, împreună cu ofițerii SRI.

Mașina, după ce focul a fost stins de pompieri. Foto: aradon

„Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist”, precizează SRI.

Urmărește-ne pe Google News