De un an, soţii Dimofte din Focşani, judeţul Vrancea, aşteaptă un răspuns care să le aducă liniştea. Fiica lor, Cosmina, o adolescentă de 16 ani, a murit în luna mai a anului trecut, în accidentul feroviar de la Valea Călugărească, Prahova. Atunci, un tren a deraiat, iar fata a fost străpunsă de o şină de cale ferată. În accident au mai fost rănite alte 10 persoane, care nu vor uita acele clipe de groază. Cu toate acestea, după luni de anchetă, autorităţile au anunţat că nu au găsit nici un vinovat.

Pe 10 mai 2008, fata de 16 ani se întorcea la Focşani, judeţul Vrancea, după ce petrecuse câteva zile cu sora ei, studentă în Bucureşti. Cosmina Dimofte nu a mai ajuns niciodată acasă. La Valea Călugărească, judeţul Prahova, un accident oribil a rupt-o de această lume. Trenul în care era a deraiat, iar o şină de cale ferată a intrat prin podeaua vagonului şi i-a străpuns trupul. S-a stins pe loc, sub privirile îngrozite ale călătorilor.

La capătul a câteva luni de anchetă, o comisie constituită la Ministerul Transporturilor a conchis că tragedia s-a produs din cauza unor hoţi care au furat şuruburile macazului. “Am aflat de la televizor că s-a încheiat ancheta. Nu au găsit nici un responsabil pentru moartea fiicei mele. Se pare că singura vinovată a fost Cosmina, pentru că a urcat în tren”, ne spune cu lacrimi în ochi Elena Dimofte, mama fetei.

Familia încă mai aşteaptă răspunsuri

“E prea dureros pentru noi să răscolim această poveste. Cosmina nu se întoarce dacă va merge cineva la închisoare, dar autorităţile au uitat prea repede că a murit un om. Vrem răspunsuri!”, spune îndurerată mama Cosminei.

Femeia lucra în Italia când s-a produs tragedia, însă nu s-a mai întors acolo. “Am vrut să rămân acasă alături de familie. Încerc să mă ţin ocupată toată ziua, fac treabă, dar seara îmi e cel mai greu. La ora la care ar fi trebuit să vină de la şcoală Cosmina, stăm cu ochii pe uşă, şi eu, şi soţul, aşteptând să intre dintr-un moment în altul. Dar uşa nu se deschide…”, spune cu voce stinsă Elena Dimofte.

Urmărește-ne pe Google News