Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din comuna Spinuș, fusese reținut pe 14 decembrie, pentru 24 de ore, acuzat că a avut relații sexuale cu fetița de 12 ani a iubitei sale. Copila a rămas însărcinată, iar în octombrie a născut un băiețel, au relatat jurnaliștii locali de la Bihoreanul.

Sarcina fetei a fost observată în primăvară de către femeile din sat, care au anunţat reprezentanţii serviciului de asistenţă socială din Primărie.

Au fost alertați apoi polițiștii. Copila le-a spus însă polițiștilor că a întreţinut un raport sexual cu un altminor în vârstă de 12 ani. A urmat o anchetă, „existând bănuiala rezonabilă că implicat în comiterea faptei să fie un membru de familie, respectiv concubinul mamei minore”, potrivit comunicatului al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor

„În cauză s-a dispus examinarea fizică a minorei, a nou născutului şi a persoanelor suspecte, pentru a se determina profilul genetic al nou născutului şi compararea pentru identificarea tatălui. Din raportul criminalistic întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică – Serviciul Genetică Judiciară, a rezultat că tatăl copilului este inculpatul S.I.N”, menţionează anchetatorii.

Lăsat liber pentru că „nu e dovada că fetiţa nu şi-a dat consimţământul”

Tatăl vitreg al fetei a lăsat să plece acasă vineri, 15 decembrie. Alexandru Lup, anchetatorul care s-a ocupat de caz, a spus atunci pentru Bihoreanul că nu este oportun să ceară măsuri preventive „până nu avem negru pe alb dovada faptului că fetiţa nu şi-a dat consimţământul pentru actul sexual”.

În cele din urmă, procurorii au decis să ceară arest preventiv pe numele bărbatului, după ce au primit raportul întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică – Serviciul Genetică Judiciară, care a arătat că tatăl copilului este iubitul mamei fetiței.

Bărbatul a fost prezentat sâmbătă, 16 decembrie, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Marghita, care a admis propunerea procurorilor de arest preventiv.

În timpul dezbaterilor, individul a cerut instanţei să fie plasat în arest la domiciliu sau control judiciar, solicitări care au fost respinse. 

Potrivit Codului Penal, infracțiunea de act sexual cu un minor care nu a împlinit 13 ani se pedepsește se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Urmărește-ne pe Google News