Scene incredibile, ieri, la Palatul Parlamentului, din Capitală, unde procurori generali din toată lumea s-au adunat, alături de spuma politicii romaneşti, la summitul anual, găzduit anul acesta de Romania. In ciuda importanţei intalnirii, primii doi cei mai importanţi oameni de stat, preşedintele Traian Băsescu şi prim-ministrul Emil Boc, au reuşit să starnească rumoare, mirare şi chiar zambete pe sub mustăţi in randul musafirilor.

Premierul Emil Boc a fost protagonistul unui moment de-a dreptul caraghios. La finalul întâlnirii, la poza de grup, prim-ministrul, care are aproximativ 1,60 înălţime, aşezat lângă înalta Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, s-a simţit dintr-odată mult prea mic şi a încercat, în stil propriu, să remedieze situaţia. Aşa că s-a ridicat pe vârfuri şi şi-a umflat pieptul, reuşind astfel să mai câştige, măcar pentru acea fotografie, câţiva centimetri în înălţime.

Somn de voie cu falca sprijinită în mână

Pe de altă parte, plictisit, probabil, de discursurile care i se rostogoleau în cască, preşedintele Băsescu nu s-a mai sinchisit de cei care aveau privirile aţintite asupra lui şi, pentru câteva clipe, a lăsat impresia că l-a furat peisajul. Cu falca sprijinită într-o mână, şeful statului şi-a oferit un moment de deconectare, părând că a aţipit, chiar pe scaunul ce i-a fost rezervat în prezidiu. Câteva minute mai târziu, el şi-a revenit, deschizând larg ochii şi a încercat năuc să reintre în atmosferă.

Urmărește-ne pe Google News