„Dacă foloseşti toate cunoştinţele de fizică pe care le poţi avea la acest moment şi faci un calcul simplu, ajungi la concluzii triste”, spune Joseph Likken, fizician teoretician la Fermi National Accelerator Laboratory, în Batavia, Illinois.
Lykken şi-a prezentat rezultatele cercetării în faţa membrilor Asociaţiei Americane pentru Evoluţia în Ştiinţă, la Boston.
„Se poate ca Universul în care trăim să fie instabil, iar la un moment dat, peste câteva miliarde de ani de acum, să dispară pur şi simplu”, a declarat Lykken, care este, de asemenea, şi membru al echipei de savanţi de la celebrul Accelerator de Particule din Geneva, acolo unde s-a descoperit Bosonul lui Higgs.
Oamenii de ştiinţă au anunţat, anul trecut, că au descoperit ceea ce pare a fi ‘Particula lui Dumnezeu, sau Bosonul lui Higgs. Ieri, savanţii au confirmat că în urma studierii particule, s-a ajuns la concluzia că primele supoziţii erau îndreptăţite, aceea chiar este Particula lui Dumnezeu.
La acest moment, în care teoria Bosonului lui Higgs pare să se confirme, este posibil să se rezolve problema-cheie a naşterii Universului, acum 13,7 miliarde de ani. De asemenea, descoperirea poate aduce informaţii şi despre felul în care Universul va dispărea.
„Aceste calcule ne arată că peste câteva zeci de miliarde de ani de acum, va fi o catastrofă”, e de părere Lykken.  „Ceea ce noi am putea numi un ‘univers alternativ ar putea apărea la un moment dat, se va extinde şi va distruge Universul nostru”, a adăugat Lykken.

Urmărește-ne pe Google News