Prostia ii impinge pe unii romani sa renunte la orice pentru un ban. Donarea de organe a ajuns sa fie un gen de „closca cu pui de aur”. In „topul” organelor de „sacrificiu” s-a inscris mai nou si testiculul.
Anunturile de mica publicitate au ajuns neincapatoare pentru donatorii de organe. Unii isi vand un rinichi, altii doneaza maduva, o bucata de ficat sau chiar un plaman. In ultima vreme au ajuns sa apara anunturi si cu barbati dispusi sa cedeze un testicul.
Laurentiu e un tanar de 25 de ani. Fiind student la Drept in Bucuresti, stie ca traficul de organe este ilegal si de aceea nu vrea sa-si decline identitatea. „Am auzit ca, prin piata neagra, testiculele se vand pe bani grei in strainatate. Stau cu chirie si jumatate din salariu il dau gazdei, muncesc ca vanzator-gestionar si cu 100 $/luna nu ma descurc”, zice Laurentiu. El s-a hotarat sa ceara 100.000 $ pe un testicul si se incurajeaza spunand: „Am citit undeva ca si Hitler a trait bine mersi cu un testicul, eu de ce nu?”.
Povestea lui pare un banc sec. Medicii spun ca o initiativa de acest gen e o prostie. „In primul rand, individul respectiv intra sub incidenta legii, vanzarea de organe fiind interzisa si pedepsita. Medical, nu se poate vorbi de transplant de testicul. In cazul celor care isi pierd un testicul in urma unui accident se poate recurge la proteze testiculare. Si acestea sunt insa doar „cosmetice”, nu si functionale”, ne-a spus dr. Nicolae Calomfirescu, seful sectiei Urologie de la Spitalul „Gerota”.

Urmărește-ne pe Google News