În prima fază, toți cei care vor să participle trebuie să se înscrie pe website-ul https://www.citizensdebate.space/ro_RO/home până la data de 28 august 2016. Vor primi un set de întrebări și o adresă unde vor trebui să trimită răspunsurile. Dintre toți participanții din România, vor fi selectați 100 care în data de 10 septembrie vor participa la București la dezbaterea finală, organizată de Agenția Spațială Română (ROSA), membră cu drepturi depline a ESA.

Pe parcursul întregii zile de 10 septembrie, cetățenii vor avea ocazia să-și exprime opiniile cu privire la prioritățile programelor spațiale curente sau viitoare. Rezultatele întâlnirii vor fi centralizate și comunicate Agenției Spațiale Europene, servind drept recomandări din partea cetățenilor europeni pentru elaborarea strategiilor spațiale.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 09,00 la ora 17,00. Pauzele de masă sunt oferite de organizatori. Transportul până la și în București revine în sarcina participanților selectați.

Urmărește-ne pe Google News