UPDATE: Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și au dosar penal, după scandalul de marți.

Scandalul a izbucnit pe strada Petru Cercel din oraș, în momentul în care participanții la înmormântare au vrut să schimbe traseul cortegiului funerar și să treacă prin fața casei șoferului de 22 de ani care a lovit-o pe fetiță cu mașina. Polițiștii n-au fost de acord cu cererea și de aici a izbucnit scandalul.

În altercație, cinci polițiști au fost bătuți cu pumnii și picioarele, fiind nevoie ca alți agenți și jandarmii care însoțeau cortegiul funerar să folosească sprayurile cu gaze lacrimogene pentru a liniști spiritele.

„Având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, a transmis, într-un comunicat, IPJ Dâmboviţa.

Vă avertizăm că imaginile conțin scene de violență și vă pot afecta emoțional!

Forţele de ordine (poliţişti şi jandarmi), au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanţilor. În urma intervenţiei, conflictul a fost aplanat, a mai transmis IPJ Dâmboviţa.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, a fost constituită echipa complexă de cercetare, pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului, fiind efectuate verificări de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Vezi şi de ce aprindem lumânări la cimitir!

Urmărește-ne pe Google News