Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cliff Barnes din serialul Dallas a murit. Celebrul actor avea 83 de ani

Cliff Barnes din serialul Dallas a murit. Celebrul actor avea 83 de ani

A murit celebrul actor care l-a interpretat pe Cliff Barnes, cumnatul lui JR din serialul Dallas. Ken Kercheval a murit la vârsta de 83 de ani după ce în trecut s-a luptat cu cancerul. Actorul a murit duminică, dar familia a anunțat decesul abia joi.

De Mihai Niculescu,

Ken Kercheval, născut pe 15 iulie 1935, a devenit foarte cunoscut pentru rolul Cliff Barnes în filmul serial Dallas, rol pe care l-a interpretat în perioada 1978-1991. Kercheval şi Larry Hagman, care a interpretat rolul J.R. Ewing, au fost singurii actori care au jucat în toate cele 14 sezoane ale serialului difuzat între anii 1978 şi 1991.

Ken Kercheval a revenit în rolul consacrat în 1996, la reuniunea „Dallas”, în programul special CBS din 2004 şi în serialul TNT din 2012 – 2014. El a fost şi unul dintre cei cinci actori ai serialului care au şi regizat episoade. În cazul lui Kercheval, a fost vorba despre două episoade din sezoanele 13 şi 14, relatează stiripesurse.ro.

În anii 1960, Ken Kercheval a jucat în spectacolul „The Apple Tree” montat de Mike Nichols pe Broadway şi în „Cabaret” al lui Harold Prince.

Printre filmele în care a putut fi văzut se numără „Pretty Poison”, de Noel Black, „Rabbit Run”, de Jack Smight, şi „Network” al lui Sidney Lumet.

În televiziune, actorul a avut apariţii în „Search For Tomorrow”, în anii 1960 – 1970, „CHiPs”, „The Love Boat”, „Murder, She Wrote” şi „ER”, între altele.

Ken Kercheval s-a născut pe 15 iulie 1935, în Wolcottville (Indiana). A urmat cursurile Universităţii Indiana, pentru muzică şi teatru, şi a studiat apoi la Neighborhood Playhouse din New York, cu profesorul de actorie Sanford Meisner.

Fumător înrăit, Kercheval a suferit în 1994 o intervenţie chirurgicală în urma căreia i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.


Citește și: VIDEO | Povestea tristă a fetei de 15 ani din Vaslui care a murit de meningită. Boala a răpus-o la 10 zile după ce a fugit de acasă!