«Îmi pare rău un pic că plecăm»

Monica, fiica mijlocie, abia începe clasa întâi, aşa că nu a avut grija temelor peste vară şi s-a putut distra la stână fugărind câte un pui sau un miel. “Îmi pare rău un pic că plecăm. Îmi place şi aici”, mărturiseşte copila, care la doar opt ani ştie deja tot rostul de la stână, aşa că nici ea, nici sora ei nu aşteaptă rugăminţile mamei.
“Facem treabă, spălăm vase, dăm la strungă, avem grijă de Alina, dăm mâncare la puişori, stăm cu berbecii, îi ducem la apă”, spune Monica.
Pe dealul unde abia ai semnal la telefon, fetele petrec toată vara fără tablete sau smarphone, însă tatăl lor, Adrian Martin, este liniştit că le oferă tot ce contează: au curent, apă trag cu hidroforul de jos, de la izvor, iar în casă au frigider, maşină de spălat şi baie.

Nu îşi imaginează viaţa altfel

Pregătirile pentru prima zi de şcoală vor începe abia zilele următoare, când Ileana, mama fetelor, va coborî de la stână împreună cu acestea.
“Avem emoţii mai ales pentru Monica, vom vedea cum se descurcă în primul an de şcoală. Adriana învaţă bine, a cincea cu medie de aproape nouă. La stână va rămâne soţul, care în noiembrie va pleca în transhumanţă cu oile şi ne vedem când se întoarce”, povesteşte mândră de familia ei, Ileana Martin.
De altfel, nici una dintre fiicele sale nu şi-ar imagina viaţa fără stâna din care trăiesc toţi. “Când o să fiu mare, vreau să mă fac educatoare pentru că îmi plac mult copiii. Şi, în plus, aş avea vara liberă ca să vin cu oile sus”, încheie Adriana.

Urmărește-ne pe Google News