„Am trăit unul dintre cele mai nefericite momente în viaţa politică, când m-am trezit cu ministrul de Justiţie în funcţie, spunându-mi la telefon, domnule Tomac, câte procese trebuie să mai pierzi până vei veni la PNL? Asta este România în care trăim astăzi şi nu îmi este teamă. Alina Gorghiu trebuie să-şi pună mandatul pe masă, iar această ţară trebuie să-şi decapete demnitatea. Nu îmi este teamă. Vreau să ştie toţi românii că în această ţară există o alternativă şi ea se numeşte Dreapta Unită”, a spus Eugen Tomac, citat de news.ro.

Libertatea a contactat-o pe Alina Gorghiu pentru un punct de vedere, iar ministra Justiției a spus că europarlamentarul minte.

„Pot să înțeleg multe în politica românească, dar minciunile sunt greu de acceptat la nivelul acesta la care suntem noi, motiv pentru care aștept scuze publice din partea domnului Tomac, dacă ceea ce a apărut în presă este adevărat. Campania aceasta va trece, însă noi vom rămâne. Trebuie să rămânem oameni și să rămânem corecți”, a declarat Alina Gorghiu pentru Libertatea.

Tomac: „Am pus mâna pe telefon și i-am spus să nu se amestece în PMP”

Ziarul l-a contactat apoi pe Eugen Tomac pentru explicații suplimentare, iar președintele PMP a susținut că discuția telefonică a avut loc în octombrie 2023, când Alina Gorghiu a declarat public, la o reuniune a Organizaţiei de Femei din partid, că „Cristian Diaconescu, de la PMP, va participa la o reuniune politică a partidului său” şi că el este „un om cu care cred eu că se poate construi”.

„Am avut o discuție cu dumneaei la telefon când PNL i-a organizat lui Diaconescu un eveniment la Pitești, anul trecut. Voiau să creeze valuri în PMP, deși Cristian Diaconescu nu mai era președinte al partidului din 2022. Atunci, am pus mâna pe telefon și i-am spus să nu se amestece în treburile PMP”, a afirmat Tomac.

Alianța Dreapta Unită, respinsă de Biroul Electoral Central la cererea PSD

Biroul Electoral Central a respins duminică, 17 martie, Protocolul de constituire a alianţei USR-PMP-Forţa Dreptei, pentru că în Registrul partidelor politice, „preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”.

Cel care a făcut cererea de respingere este reprezentantul PSD, Viorel Mocanu, care a pledat la CEDO în 2019 în favoarea lui Liviu Dragnea în „Dosarul Referendumului”, adică împotriva statului român.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cel al PMP, Eugen Tomac, dar și cel al Forței Dreptei, Ludovic Orban, vor ataca decizia.

Cele trei partide de opoziție au transmis că PSD și PNL au mai comis un abuz prin respingerea reprezentantului PMP și al Forței Dreptei în Biroul Electoral Central, „fără temei legal”.

USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat că vor candida împreună la alegerile europarlamentare și la cele locale din 9 iunie sub sloganul Alianței Dreapta Unită, intitulat „Nu îi lăsa să-ți fure viitorul. Alege România modernă!”.

Calendarul alegerilor din acest an:

  • 9 iunie – europarlamentare și locale
  • 15 și 29 septembrie – prezidențiale
  • 8 decembrie – parlamentare

Urmărește-ne pe Google News