Australiana a fost arestată pe aeroportul din Kuala Lumpur în 2014, după ce asupra ei au fost descoperite 1,1 kilograme de metamfetamină cristalină. Femeia de 55 de ani a susținut întotdeauna că a fost păcălită să transporte drogurile, după ce s-a îndrăgostit de un bărbat pe care l-a cunoscut pe Internet, conform BBC.

Înalta Curte din Malaezia a admis acum apelul înaintat de femeia din Australia care urmează să fie eliberată din închisoare.

A crezut că și-a găsit jumătatea pe Internet, dar a fost păcălită să transporte droguri

Maria Elvira Pinto Exposto a mărturisit că a crezut că era într-o relație adevărată cu Daniel Smith, un militar american trimis în Afghanistan pe care-l cunoscuse pe Internet. Ea primea frecvent poze, clipuri și e-mail-uri care erau trimise în realitate de șarlatani.

În 2014, i s-a spus să se ducă în Shanghai pentru a semna certificatul de căsătorie cu bărbatul despre care credea că este alesul inimii sale, deși nu-l cunoscuse niciodată în realitate. În momentul în care a plecat din China, un prieten al așa zisului „căpitan Smith” a rugat-o pe Maria să ducă în Australia niște cadouri de Crăciun.

În momentul în care a făcut escala pe aeroportul din Kuala Lumpur, autoritățile malaeziene au descoperit un pachet cu droguri, ascuns în căptușeala bagajului ei.

Maria Elvira Pinto Exposto, în momentul în care a fost arestată pe aeroportul din Kuala Lumpur / foto: EPA

În apărarea ei, femeia din Australia a susținut că nu s-ar fi oferit să fie verificată dacă ar fi fost cu adevărat vinovată.

După ce a stat trei ani la închisoare, Maria Elvira Pinto Exposto nu a mai fost considerată vinovată de trafic de droguri în decembrie 2017. Magistrații au admis faptul că femeia nu știa că avea droguri în bagaj.

Femeia din Australia risca pedeapsa capitală

Ulterior, o altă instanță a respins sentința inițială, iar femeia a fost condamnată la moarte. În următoarele 18 luni din viața ei a trăit cu gândul că va fi condamnată la moarte. Tribunalul federal din Putrajaya i-au admis apelul prin care a scăpat de pedeapsa capitală.

Avocatul femeii a declarat pentru agenția Reuters că verdictul instanței a avut un „impact puternic” și prin acest caz se demonstrează cum „o femeie nevinovată poate fi păcălită pe Internet”.

Femeia din Australia putea fi executată / foto: EPA

Potrivit legislației din Malaezia, persoanele care dețin cel puțin 50 de grame de metamfetamină cristalină sunt considerate traficanți de droguri.

BBC amintește că trei australieni au fost condamnați la moarte în Malaezia, fiind acuzați de trafic de droguri.

foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News