Tribul cu o populaţie între 20.000 şi 50.000 de persoane a ajuns în atenția publicului încă de acum câțiva ani. Despre femeile Himba se spune că sunt cele mai frumoase din Africa, fiind recunoscute și pentru metodele ingenioase de igiena personală.

Pentru că nu au voie să se spele, femeile fierb ierburi aromatice într-o oală şi se afumă cu ele. De asemenea, ele şi acoperă corpul cu un unguent preparat din grăsimi animale şi praf de hematită, care le conferă pielii o culoare roşiatică, dar care le protejează de căldura soarelui, aerul uscat şi de insecte. Acest obicei le-a adus titulatura de „oamenii roşii”.

În acest trib femeile sunt cele care fac cele mai grele munci. Ele construiesc casele Himba din frunze de palmier, lut şi balegă de vacă.

Tribul Himba este un grup etnic format din nomazi care au propria limbă, Otjihimba, iar regulile pe care trebuie să le respecte toți membrii sunt transmise din generaţie în generaţie.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16


Medic: Vârsta la care fetele încep viaţa sexuală a scăzut mult, din cauza “atacului” informaţional din surse îndoielnice / VIDEO


 

 

Urmărește-ne pe Google News