Murat D., 53 de ani, angajat al unei firme de logistică, a împușcat doi maiștri în biroul lor! Özkan K., 44 de ani, și Ayhan B., 44 de ani, au murit după atacul armat.

„Nu era colegul nostru de multă vreme, cel mult de un an”, a declarat un muncitor, martor al atacului, despre Murat.

Nu este clar deocamdată de ce bărbatul de 53 de ani și-a împușcat colegii. Potrivit Bild, un motiv politic este luat în calcul de anchetatori. Făptuitorul este kurd, victimele sale erau turci. E deocamdată neclar dacă cei trei avuseseră discuții despre alegerile din Turcia.

Conform informațiilor prezentate de sursa citată, atacatorul și victimele sale erau angajați la Rhenus, o companie care este responsabilă pentru logistica pieselor din fabrică.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Mercedes a transmis un comunicat, după atac: „Gândurile noastre sunt la victime, la familiile acestora și la toți colegii de la fața locului”. Producția în Sala 56, unde a avut loc atacul, rămâne deocamdată oprită. „Am decis să oprim munca aici până la sfârșitul săptămânii”, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului auto. Nu ar trebui să se lucreze până duminică inclusiv. Câți angajați sunt afectați de această decizie nu a fost comunicat.

Și compania de logistică pentru care lucrau cei trei a emis un comunicat: „Conducerea și angajații Rhenus Automotive sunt șocați de incident și își exprimă cea mai profundă simpatie față de victime, familiilor lor și tuturor martorilor incidentului”, a spus compania.

Într-un comunicat de presă, poliția din Ludwigsburg a oferit mai multe informații despre cursul evenimentelor. Trăgătorul a intrat joi dimineața în sala de la uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen la ora 7.45 și a deschis focul asupra celor două persoane (ambele de 44 de ani), care au murit între timp. Apoi s-a lăsat arestat fără rezistență.

Sute de muncitori au ieșit din uzină după ce au auzit focurile de armă, zeci de polițiști și salvatori au venit la fața locului și fabrica a fost închisă temporar, după atac.

Urmărește-ne pe Google News