UPDATE ora 17.53: Șase suspecți au fost reținuți, inclusiv proprietarii afacerii și managerul responsabil, în legătură cu incendiul de la clubul din Istanbul.

„Acest club de noapte are o licență obținută în 1987. Licența a fost reînnoită în 2018”, a declarat guvernatorul Istanbulului, Davut Gül.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

UPDATE ora 17.04: Cel puțin 29 de oameni au murit și una a fost rănită grav, în incendiul izbucnit în clubul de noapte din Istanbul, potrivit celui mai recent bilanț transmis de autorități, relatează CNN Turk.

La fața locului au fost trimise 32 de ambulanțe, a anunțat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, într-un mesaj pe rețeaua X.

UPDATE ora 16.43: Bilanțul deceselor a ajuns la 27, au anunțat autoritățile de la Istanbul, citate de presa turcă.

UPDATE ora 16.35: „Cauza incendiului nu este clară”, a spus guvernatorul Istanbulului, Davut Gül, citat de publicația Hurriyet.

„Era în curs de renovare. Cei care și-au pierdut viața sunt cei care lucrau la renovare”, a adăugat guvernatorul.

Ministrul Justiției, Yılmaz Tunç, a anunțat că a fost emis un ordin de reținere pentru cinci suspecți în legătură cu incidentul – trei funcționari, managerul responsabil și o persoană responsabilă de renovare.

UPDATE ora 16.29: Autoritățile au anunțat că 25 de persoane au murit, potrivit celui mai recent bilanț. Alți 11 oameni au fost răniți, relatează CNN Turk, operațiunea fiind încă în desfășurare.

UPDATE ora 16.22: Numărul deceselor în incendiul din clubul de noapte din Istanbul a ajuns la 16, anunță presa turcă.

***

Știre inițială: Cel puțin 15 persoane au murit și peste 10 au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

Se presupune că a avut loc o explozie lângă scena clubului Masquerade, închis pentru Ramadan, în timp ce era în curs de renovare.

După explozie, clubul a fost cuprins de flăcări, iar, pe măsură ce focul a luat amploare, clubul și clădirea s-au umplut de fum. Cei care se aflau în interior în acel moment au rămas blocați.

Pompierii au intervenit cu 31 de vehicule.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News