UPDATE ora 15.10: „Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind sudură (brocuri de sudură)”, a transmis ISU Dolj.

Concret, acest lucru înseamnă că focul a pornit cel mai probabil de la scânteile produse de sudură. Metalul este topit cu o flacără foarte fierbinte, care poate arunca mici bucăți de metal topit – brocuri de sudură -, iar dacă acestea ajung pe materiale inflamabile, pot provoca un incendiu.

***

Știrea inițială: Pompierii doljeni au transmis că focul a izbucnit într-o hală din extinderea Aeroportului Craiova și că s-a intervenit cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 ambulanțe SMURD și o autospecială de lucru la înălțime

„La incendiul din municipiul Craiova, Aeroportul Internațional Craiova, ard materiale de construcție (polistiren) în interiorul halei, cu degajare puternica de fum. Incendiul este localizat”, a transmis inițial ISU Dolj.

La ora 12.17, ISU a anunțat că incendiul a fost lichidat și că nu au fost persoane rănite sau decedate: „A ars în interiorul unei hale pe o suprafață de aproximativ 100 mp și s-au degradat 150 mp tocărie și geam termopan”.

Deocamdată nu este cunoscută cauza focului, dar pompierii urmează să o stabilească.

Foto, video: reporter24.ro

Urmărește-ne pe Google News