Omfalita buricului poate trece neobservată ani de zile. Doar dacă se inflamează buricul şi apar infecţii sau ulceraţii ne atrage atenţia. Singurul tratament eficace pentru prevenirea inflamaţiei este să îţi păstrezi buricul curat.

Buricul este o zonă a corpului dificil de curăţat, mai ales fiindcă uităm de ea. Când faci duşi, uiţi adesea să îţi cureţi aceastgă zonă, mai ales dacă nu ai creat un obicei. Există anumite thenici de curăţare, dar nu e bine să recurgi prea des la ele. Ia un beţişor de bumbac şi înmoaie-l într-o soluie de curăţat (apă, ulei pentru bebe, ulei de hammamelis) şi freacă uşor buricul. Repetă operaţia cu mai multe beţişoare, până când sunt curate. Pentru prevenire, pune puţin ulei de cocos pe buric înainte de a face duş. Acest va aduna toată mizeria din buric, ceea ce va facilita eliminara ei când te speli.

 

Ce fel de microbi există în buric

O echipă de cercetători a încercat să stabilească un catalog al microorganismelor care se află în buric. Aceştia au constatat că zona din buric este populată de mii de bacterii, foarte diferite, în funcţie de persoană. Cercetătorii au descoperit 2.368 de specii de bacterii, dintre care 1.458 sunt necunoscute.Pe lângă stafilococii, bacilii şi alte bacterii destul de frecvente în buric, cercetătorii au găsit şi specimene rare. Un membru al echipei avea în buric o bacterie care nu se găsea decât în solul din Japonia, un loc în care nu a fost niciodată. În buricul unui individ care nu a fost curăţat mulţi ani s-au găsit specii de bacterii care nu se dezvoltă decât în calotele glaciale.

 

 

Urmărește-ne pe Google News