Geoană a precizat că au fost două momente care au „luat puțin prin surprindere” NATO în ultima perioadă. Însă invadarea Ucrainei de către Rusia nu a fost unul dintre ele.

„Unul a fost pandemia (n.r. – de COVID). Noi suntem o organizație care lucrăm cu lucruri foarte sensibile și de asta munca la distanță, teleworking, nu era atât de mult posibilă. Și pentru luni multe, eu nu m-am văzut cu secretarul general”, a spus el.

Al doilea moment greu a fost retragerea din Afganistan. „Am și acum colegi la NATO care au fost acolo până în ultima zi, în Afganistan, și au resimțit personal acel moment foarte complicat”, a precizat Geoană.

Despre iminența unui război în Ucraina, oficialul a spus că NATO aflase cu luni bune înaintea declanșării și a alertat Kievul, dar avertismentul nu a avut ecou.

„Când a început războiul, am fost un pic mai bine pregătiți, pentru că știam că vine. Știam de câteva luni de zile că vine, le-am spus și ucrainenilor, la început nu ne-au crezut. Aveam suficient de multe informații ca să știm că vine acest război”, a mai punctat Mircea Geoană.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News