Acest loc ca îi intrigă pe cercetători, stârnește teama în rândul localnicilor și nimeni nu îndrăznește să calce aici după lăsarea întunericului.

Situat aproape de insula Pohnpei din Micronezia în Pacific, este dificil de vizitat, iar arheologii fac paralele între existența sa și pierduta Atlantidă, despre care se spune că a fost scufundată în mare.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Insula este formată din 97 de blocuri de piatră individuale, separate de canale înguste de apă, iar arheologii care îl studiază nu au reușit să înțeleagă motivul pentru care a fost construit. ”De ce ar construi cineva un oraș în mijlocul oceanului? De ce aici, atât de departe, de la orice altă civilizație cunoscută”, se întreabă arheologul Dr. Patrick Hunt.

Dr. Karen Bellinger a spus că pe insulă au existat structuri uimitoare, care ar putea să dateze din primul sau al doilea secol. „Pe cât de uimitor pare acest loc dacă te uiți la imaginile surprinse din satelit, pe atțt de spectaculos este când ajungi la sol. Există pereți care au peste 6 metri înălțime și 5 metri lățime”, a spus ea.

Potrivit cercetătorilor, localnicii din Pohnpei au refuzat mult timp să se apropie de „orașul fantomelor” deoarece credeau că este bântuit, iar acum vizitele cu turiști în acel loc se fac doar ziua, deoarece în timpul nopții sunt văzute în jurul locului lumini misterioase, strălucitoare.

Insula a fost în trecut cimitir pentru șefii de trib, iar localinii care l-au numit ”Orașul Fantomelor” cred că vor muri dacă petrec noaptea acolo.


Citește și: FOTO | O poveste ca-n basme. Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip aniversează 70 de ani de căsnicie: “Cu adevărat îndrăgostită”


Urmărește-ne pe Google News