Sâmbătă dimineață, nu mai erau locuri pe trenurile spre litoral nici măcar în picioare. Abia după ora 16:00, cei care vor să plece spre mare de 1 Mai pot spera să prindă un loc în tren, transmite Digi 24.

CFR Călători anunțase anterior că suplimentează trenurile care circulă spre Litoral şi Valea Prahovei cu ocazia zilei de 1 Mai, mai exact în perioada minivacanței dintre 27 aprilie și 2 mai.

Astfel, vor fi suplimentate cu vagoane trenurile către cele mai solicitate destinaţii, în special cele spre Litoral şi Valea Prahovei şi vor fi asigurate legături cu principalele judeţe din ţară.

„În plus, faţă de trenurile existente în graficele de circulaţie, vor fi asigurate legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Timişoara Nord, Arad, Baia Mare, Cluj Napoca, Braşov, Iaşi şi Suceava spre Constanţa şi staţiunile de pe Litoral, inclusiv Mangalia. De asemenea, va fi suplimentat numărul de case de bilete deschise publicului călător din staţii în funcţie de intervalele orare aferente fluxurilor mari de pasageri”, se arată într-un comunicat al CFR.

Potrivit sursei citate, studenţii pot călători gratuit conform legii, iar toţi pasagerii pot beneficia de reduceri sau discounturi, astfel că pentru călătoria dus-întors se acordă reducere de 10%.

Pentru evitarea aglomeraţiei din ziua plecării trenului, CFR Călători recomandă pasagerilor să-şi procure din timp legitimaţiile de călătorie, care pot fi achiziţionate online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele XsellKiosk din gări; de la automatele ZebraPay; direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR sau de la distribuitori autorizaţi.


VIDEO EXCLUSIV/Sebastian Stan, cel mai popular actor român la Hollywood, mesaj pentru cititorii Libertatea

Urmărește-ne pe Google News