Scăpați de sub control, armăsarii Recite A Prayer și Galvin au ieșit de pe traseu, după ce-și aruncaseră jocheii din șa în timpul cursei, au intrat în femeie și au strivit-o de o placă de beton.

„A fost șocant. Am încetat să mai filmez și m-am dus să o ajut“, a explicat Mugdim Mujakovici, un spectator care a înregistrat momentul.

Ambulanța a sosit rapid la locul accidentului, iar femeia a fost preluată și transportată la spital, „în cel mult 10 minute”.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Nord-Vest a declarat că „pacienta a fost lovită și zdrobită de un bolțar de beton. A fost dusă la spital cu răni la picior”. 

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Jockey Club, organizatorului celebrului concurs hipic de trei zile din nord-vestul Marii Britanii, a informat că armăsarii s-au accidentat în timpul cursei, „motiv pentru care nu au mai putut fi controlați”.

Concursul Grand National de la Aintree a fost precedat de proteste ale membrilor grupului „Animal Rising”, care se ocupă cu bunăstarea animalelor și care au intrat pe pistă. 118 persoane au fost arestate.

49 de cai au murit sau au fost uciși în acest an din cauza curselor de cai, inclusiv 3 la The Grand National, o statistică pe care ONG-ul o consideră „inacceptabilă”.

The Grand National este o cursă cu obstacole cu handicap care se desfășoară anual la Aintree începând cu 1838. Traseul are 6,9 kilometri, iar caii sar 30 de garduri. Este considerată cea mai valoroasă cursă de sărituri din Europa, cu un fond de premii de peste 1 milion de euro.

Urmărește-ne pe Google News