Peter Szabo a muncit 4.500 de ore pentru a construi mașina pe care a botezat-o Julia, după numele soție sale.

„După ce am construit o trăsură de lemn am zis că am nevoie de o provocare mai mare“, a pvoestit românul, potrivit Daily Mail. „Este foarte greu să găseşti o maşină de lemn de bună calitate. E aproape imposibil să găseşti una în toată lumea“, mai zice el.

Peter Szabo a cheltuit aproximativ 18.000 de euro, doar pe lemnul special din care este făcută caroseria mașinii, potrivit sursei citate. Vehiculul combină liniile retro ale automobilelor clasice cu inovațiile lumii moderne, precum precum folosirea unei tablete la controlul luminilor şi pentru muzică.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Maşina “Julia” are un motor V6 de 2,3 litri de Ford Taunus, iar scaunele sunt de la un Mercedes-Benz. Cât despre viteză, mașina de lemn poate atinge 90 de kilometri/h. După ce a terminat proiectul grandios, românul a scos mașina la plimbare prin satul său, unde a atras admirația vecinilor.

„Reacţiile oamenilor mă fac fericit! (…) Aici în România o grămadă de oameni lucrează cu propriile mâini şi ştiu că este dificil să faci ceva singur. Lumea apreciază asta“, mai spune Peter Szabo.

Acum, românul s-a gândit deja la următorul său proiect, care va fi la fel de grandios: o maşină cu design futurist şi motor electric.

Fotografii: NORTH FOTO

 

Urmărește-ne pe Google News