UPDATE ora 11.00. „Autoritățile competente au efectuat verificările necesare, au stabilit protocoale și au confirmat că a fost o amenințare falsă. Zborul a fost reprogramat pentru data de 1 martie, iar pasagerilor li s-a asigurat cazare pentru o noapte“. a transmis Wizz Air, într-o completare a informații legate de evenimentul de la Belgrad.

Apelul a fost primit la ora locală 19.15, o oră mai devreme în România. Autoritățile au luat măsuri pentru a asigura siguranța pasagerilor și a personalului din aeroport, iar toate toate zborurile au fost deviate către Timișoara.

În interiorul aeronavei vizate, un zbor Wizz Air Belgrad – Barcelona s-a instalat panica, potrivit imaginilor filmate de pasageri.

Oamenii au fost scoși din avion pe toboganele de evacuare.

Compania low-cost Wizz Air a confirmat, ulterior: „Zborul 4115 de la Belgrad la Barcelona a primit o amenințare anonimă cu privire la un dispozitiv exploziv la bord, în timp ce se pregătea să decoleze. Toți pasagerii și membrii echipajului au fost evacuați în siguranță. Călătorii au fost transportați la terminal și au primit băuturi răcoritoare. Autoritățile competente au efectuat toate verificările necesare și au respectat protocoalele stabilite. Siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului este cea mai mare prioritate pentru noi”.

După ce alerta s-a dovedit a fi falsă, operațiunile au fost reluate pe aeroportul belgrădean.

Urmărește-ne pe Google News