Paul Stănescu a fost întrebat de jurnalişti dacă ştia faptul că Novăcescu a fost fost garda de corp a lui Nicu Gheară. „M-am sesizat şi eu din presă, că ( sic) consilierul meu, ar fi fost garda de corp a nu ştiu cui. Nu îl cunosc pe Nicu Gheară. Voi cerceta, voi analiza şi voi lua o decizie în ceea ce-l priveşte”, a spus Paul Stănescu, la insistențele presei.

Întrebat în ce domeniu îl consiliază Novacescu, Paul Stănescu a răspuns, vizibil nervos: „E treaba mea în ce mă consiliază. Sigur, e plătit de stat. Consilierii sunt pe diferite probleme pe care le consider foarte importante. E problema mea în ce mă consiliază”.

Vicepremierul a ținut să precizeze că nu are nicio legătură angajarea acestuia cu faptul că nu mai are SPP.

”Îl cunosc de peste 20 de ani. Nu am fost căsătorit cu el. Ne-am întâlnit, eu ştiu, o dată sau de mai multe ori pe an cu Mihai (…) Haideţi să nu facem un caz din asta. E un caz minor. Dacă voi constata că el nu merită să fie consilier, nu va fi”, a mai comentat Stănescu.

Vicepremierul a mai declarat că nu are nevoie de paza SPP, deoarece este un om liber şi nu are o problemă să se plimbe pe stradă.

„Am fost validat de preşedintele României ca ministru, cred că în 18 octombrie. Şi de la început am spus, ca viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării atunci, că nu vreau să am pază SPP pentru că eu consider că nu am de ce să mă păzesc. Eu, ca cetăţean liber, merg oriunde, mă plimb pe stradă, nu am o problemă din punctul ăsta de vedere. Sunt vicepremier al României, dar sunt un om liber şi mă pot plimba, mă pot duce unde vreau eu şi nu am nevoie de pază”, a spus Paul Stănescu.

Totodată, vicepremierul a fost întrebat cum vede decizia de a nu se constitui o comisie parlamentară cu privire la SPP.

Fosta gardă de corp a lui Nicu Gheară, Mihai Călin Novacescu, a devenit, recent, consilierul personal al vicepremierului Paul Stănescu.

Paul Stănescu a afirmat, pentru Money.ro, că nu știa că Novacescu ar fi fost garda de corp a lui Nicu Gheară și a precizat că este prieten cu el de 20 de ani. Totodată, Stănescu a infirmat că l-ar fi luat consilier pe acesta pentru a-l proteja după ce toți membri Guvernului au renunțat la serviciile SPP și a precizat că el nu a avut și nici nu are nevoie de protecție.

Mihai Novacescu a fost angajat în 2004 în Serviciul de Pază și Protecție (SPP), cu gradul de subofițer, iar în scurt timp a ajuns maior și a fost trimis în misiune în Sudan.

Citește și: Temperaturile de vară din timpul iernii duc la slăbirea organismului și apariția unor boli grave

Urmărește-ne pe Google News