Mănăstirea Prislop, de lângă Hațeg, din județul Hunedoara, a devenit, din nou, loc de pelerinaj pentru mii de oameni, sosiți acolo din toate colțurile țării. Pelerinii s-au adunat în număr mare încă de duminică dimineață, cu toții venind cu același gând, acela de a se ruga pentru sănătate și familie, dar și pentru a participa la manifestarea religioasă organizată cu prilejul împlinirii a 27 de ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Arsenie Boca, considerat și „Sfântul Neîncoronat al Ardealului”.

Credincioșii sosiți la Prislop au adus cu ei flori și au prins lumânări. Oamenii au participat la slujba oficiată de preoți în altarul din curtea mănăstirii. După aceea, s-au rugat la mormântul lui Arsenie Boca, pentru a-i feri de necazuri, boli și greutățile vieții. Ei susțin că părintele are puteri miraculoase chiar și dincolo de moarte.

„De câte ori m-am rugat, mi-a ascultat rugăciunile. Pur și simplu, simt nevoie să vin aici să mă rog”, a spus una dintre credincioasele prezente.

Printre pelerinii aflați la Prislop s-a aflat și o femeie care a avut ocazia să îl cunoască pe părintele Arsenie Boca, pe vremea când era doar o copilă.

„Avea o privire pătrunzătoare. Vorbea în pilde și spunea că așa o să fie, fără ca tu, pe moment, să îți dai seama despre ce o să fie vorba, dar, în timp, interpretarea lui era cea reală”, a mărturist femeia.

O altă credincioasă, îmbrăcată în straie populare, a venit la Prislop tocmai din Moldova.

„De dragul părintelui am venit. Știu că îi placea mult portul popular și de aceea m-am îmbrăcat așa”, a zis, la rândul său, aceasta.

 

În același timp, la Galați, oamenii se roagă la Sfinși să nu îi mai inunde şi a treia oară. Mii de credincioşi se roagă, în aceste zile, la moaştele Sfântului Andrei şi a Sfintei Muceniţe Filofteia, depuse în faţa catedralei arhiepiscopale din Galaţi.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

La procesiunile religoase din Galaţi au venit anul acesta foarte multe persoane din comuna Pechea, comună grav afectată de inundaţii în anii 2013 şi 2016. Acum, pechenii se roagă Sfinților să nu le mai ia apa agoniseala, spunând că doar în Cel de Sus le-a rămas nădejdea.

La coada lungă de peste un kilometru, în cârjă, stă vitează o bătrănică venită din zori de la Pechea.

”Nu contează că sunt în baston, stau aici, îmi dă Domnul putere. Stau să mă rog la Sf. Andrei și la Sfânta Muceniţă Filofteia să ne ferească de ape maică! De două ori am fost inundaţi, eu sunt din Pechea. Nu ştiu ce să mai facem, nădejdea ne e la Sfinţi. O să mă rog şi pentru sănătate şi putere să le ducem pe toate şi să fim feriţi de rele. Nu îmi e frig, sunt eu învăţată cu mai rău”, ne-a declarat Catinca Bute, 70 de ani, rudă îndepărtată a lui Lucian Bute.

”De la Pechea suntem şi noi, chiar din zona inundată, poate ne ajută Dumnezeu şi Sfinţii şi nu mai vine apa iar peste noi. Nu mai putem să mai trecem prin aşa ceva! Încă e rău, avem pereţii uzi încă!”, spuneau și Tamara Pîrlog şi Vasilica Paţilea.

Urmărește-ne pe Google News