Ofițerii au intervievat o mulțime de martori, au revizuit înregistrări video și au adunat indicii de la fața locului.

„Credem că există o mare probabilitate ca acesta să fie făptuitorul numărul doi”, a declarat, pe 9 ianuarie, Lars Boe Larsen, de la poliția locală din Herning, care coordonează ancheta.

Presupusul făptuitor numărul unu, un tânăr de 20 de ani a cărui cetățenie nu a fost dezvăluită, este deja în arest, din 8 noiembrie anul trecut. Acesta pledează nevinovat. Potrivit Jyllands-Posten, suspectul este arestat provizoriu până pe 17 ianuarie, când un judecător trebuie să decidă din nou dacă arestarea preventivă ar trebui prelungită.

Poza lui Constantin Micu, în toată presa daneză

„Sunt două persoane care au comis o infracțiune gravă. Au creat o mare nesiguranță în orașul Herning. Cerem ajutorul public pentru găsirea celui de-al doilea suspect”, a adăugat Boe Larsen.

Pe 9 ianuarie, poliția a difuzat fotografia românului, despre care a precizat că are o „constituție fizică slabă” și „nu vorbește limba daneză”.

Pentru orice informație, poliția poate fi contactată sunând la 114. Poza românului a fost distribuită în toate ziarele importante din Danemarca, de la tabloidul Ekstra Bladet, la Politi și la la publicația locală Herning Folkeblad.

De atunci, nu a mai fost difuzată nicio informație despre Constantin Micu.

Două tentative de răpire eșuate

Tentativele de răpire, pentru care cei doi bărbați sunt bănuiți, s-au petrecut în noaptea de 29 octombrie și în noaptea de 3 noiembrie.

În primul caz, o tânără de 22 de ani a fost forțată să intre într-o mașină break albastru închis de doi bărbați. Femeia a reușit să se elibereze și a fugit.

În al doilea caz, o altă tânără, 18 ani, a fost băgată cu forța într-o mașină, de doi bărbați. Și ea a reușit să se elibereze.

Polițiștii au fost convinși încă de la început că în ambele cazuri este vorba de aceeași bărbați. Pe 3 noiembrie, au găsit și mașina care a fost folosită în ambele tentative de răpire.

Urmărește-ne pe Google News