Potrivit anchetatorilor, faptele din noul dosar de corupție ar fi avut loc în anul 2020, când Cristian Popescu Piedone a preluat funcția de primar.

Edilul sectorului 5 ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului, arată procurorii DNA.

„În consecință, o societate comercială care nu deținea licență ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza sectorului 5 tarife majorate cu 25% față de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condițiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv”, a transmis, vineri, DNA.

Primarul sectorului 5 a fost ridicat vineri dimineață de pe Aeroportul Otopeni și dus la DNA pentru audieri în acest nou dosar. El se afla chiar în avionul pentru care a fost anunțată o alarmă cu bombă.

La DNA a ajuns și fostul primar al sectorului cinci, Daniel Florea, care este audiat în calitate de martor.

Cristian Popescu Piedone, a spus azi, în fața sediului DNA, că nu voia să fugă din țară, ci doar pleca în vacanță. Pe 3 mai este așteptată decizia finală în dosarul Colectiv, în care primarul este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu, pentru care a primit o condamnare de 8 ani şi 6 luni de închisoare.

„Eu nu sunt un fugar. Îmi aștept sentința cu capul sus. Puteam să fug de 1.000 de ori din țară. Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge din ţară. Piedone nu fuge! Aștept cu demnitate sentința instanței”, a declarat primarul sectorului 5, la ieșirea de la DNA.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește-ne pe Google News