Pastă de macrou / VIDEO

Ingrediente: o cutie de cremă de brânză (200 g), două bucăți de macrou afumat, zeamă de lămâie, o ceapă roșie, piper alb măcinat.
Preparare: macroul curățat de pieliță și de oase se pasează cu un blender împreună cu ceapa tocată fin, crema de brânză, piper și zeamă de lămâie după gust. Se dă la rece cel puțin două ore. Se servește cu pâine prăjită.

Chifteluțe de hering

Ingrediente: un hering afumat, 6 cartofi roșii, o ceapă, mărar, două ouă, sare, piper, ulei, pătrunjel.

Preparare: cartofii întregi, bine spălați, se pun la fiert în apă rece cu puțină sare. Ceapa se taie fideluță și se călește în puțin ulei, apoi se adaugă peștele curățat de oase și rupt fâșii și se mai călesc puțin împreună. Cartofii fierți se curăță și se zdrobesc cu o furculiță, după care se amestecă bine cu ceapa și peștele. Se asezonează cu sare (numai dacă e nevoie) și piper. Se adaugă mărarul tocat, apoi ouăle, care vor lega compoziția. Se amestecă bine cu mâna, pentru a se forma o masă cât mai omogenă, în care se poate adăuga, dacă e nevoie, puțin ulei. Se formează apoi chifteluțe, rotunde sau plate, după preferință, care se așază în tavă, pe hârtie de copt. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc ușor.

Tartă cu sardine

Ingrediente: pentru aluat – 200 g făină, 50 g unt, 150 ml apă, 10 g drojdie, un vârf de cuțit de zahăr, sare; pentru topping – 4 cepe roșii mari, două linguri de ulei, un vârf de cuțit de piper alb, sare, 150 g sardine afumate în ulei, o lingură de capere.

Preparare: se dizolvă zahărul și drojdia în apă călduță. Făina, untul moale (la temperatura camerei), sarea și maiaua făcută anterior se pun toate într-un castron mare și se frământă încet, până ce se obține un aluat fin. Se acoperă vasul și se lasă să se odihnească aproximativ 10 minute. Între timp, ceapa se taie julien și se călește în ulei până devine aurie. Se întinde aluatul cu sucitorul până ce se obține o formă dreptunghiulară, iar foaia obținută se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. Deasupra se așază ceapa călită, apoi sardinele cu tot cu ulei și caperele. Se condimentează cu sare și piper. Se bagă în cuptorul încins pentru circa 20-25 de minute.

Sendviș cu șprot

Ingrediente: o cutie de șprot afumat în ulei, unt, pâine cu semințe feliată, o lămâie, câteva frunze de spanac tânăr, de ruccola și de arpagic.

Preparare: fiecare felie de toast se unge cu unt, se pun apoi spanac și rucola, peste care se așază șprot scurs de ulei. Se stropește cu zeamă de lămâie și se definitivează cu frunze de arpagic.

Tăiței cu somon

Ingrediente: 200 g tăiței lați, două linguri de ulei, 2 căței de usturoi, 50 g somon afumat, pătrunjel, sare, piper.

Preparare: pastele se fierb conform instrucțiunilor și se scurg. Usturoiul strivit se călește în ulei, se condimentează cu piper, apoi se adaugă somonul tăiat, se amestecă ușor și se lasă un minut. Se drege de sare. Se presară pătrunjelul tăiat, se pun tăițeii, se amestecă și se servește imediat.

Încearcă și această rețetă de macrou la cuptor


EXCLUSIV/Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu au slăbit 15 kg la filmări! Aventură extremă în Asia

Urmărește-ne pe Google News