Pricomigdale cu samburi de caise

Ingrediente: 100 g samburi de caise, 150 g miere, trei albusuri, un plic de zahar vanilat, doua lingurite cu faina.
Mod de preparare: Samburii se curata de pielita prin oparire, se macina, se pun intr-un borcan cu miere sa se patrunda (circa 30 zile). In acest amestec se adauga albusurile nebatute si se incalzeste compozitia la foc mic. Se adauga zaharul vanilat si faina, amestecandu-se continuu. Dupa 2-3 minute se iau de pe foc. Intr-o tava se presara faina, se pun gramajoare din compozitie, se da tava la cuptor, incins in prealabil, si se lasa 45 minute la foc potrivit.

(reteta trimisa de Vasile Niculescu, str. Aleea Ilioara nr. 16, bl. M 32, sector 3, Bucuresti)

Salata de orez cu prune uscate (sau stafide)

Ingrediente: O ceasca orez, 150 g prune uscate sau stafide, 100 g nuci, ulei, zeama de lamaie, sare.
Mod de preparare: Se fierbe orezul si se clateste cu apa rece. Prunele se inmoaie cateva ore in apa calduta apoi se amesteca cu nucile taiate si orezul. Se drege cu sos din ulei si zeama de lamaie. Se garniseste cu stafide.

(reteta trimisa de Victoria Chelu, str. Av. Colpescu, nr. 75, Alexandria, cod 140048, jud. Teleorman)

Urmărește-ne pe Google News