Serviciul Român de Informaţii o avea pe românca expulzată din Italia în atenţie încă din 2014, pentru activităţi de propagandă islamistă şi legături cu gruparea ISIS.
„Românca a fost expulzată din Italia pentru legături cu adepţi ai organizaţiei teroriste Daesh (ISIS – n.r.). Aceasta a intrat în atenţia SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităţilor de propagandă islamistă cu conţinut extremist derulate în mediul virtual. Noi am adoptat la acea vreme măsuri corespunzătoare de monitorizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI.
Potrivit acestuia, tot în 2014, SRI a cooperat cu autorităţile din Italia în acest caz, ancheta ducând la expulzarea româncei. Revenită în ţară, Sorin Sava a precizat că împotriva femeii vor fi dispuse „măsuri specifice pentru asemenea situaţii, de către autorităţile competente”.
Cine este românca suspectă de terorism
Diana Ramona Medan are 36 de ani și este originară din Satu Mare. În România, Diana Ramona Medan a fost implicată în trafic de droguri, fiind judecată în celebrul dosar „Noroieni”. După acel episod, Diana Ramona Medan s-a stabilit în Italia, unde s-a căsătorit cu un tunisian și s-a convertit la islamism.
Sătmăreanca arestată în Italia este simpatizantă a reţelei teroriste Stat Islamic şi menţinea legătura online cu islamişti din Marea Britanie, anunţă ministrul italian de Interne, Angelino Alfano
 

Urmărește-ne pe Google News