Ca sa ne asigure ca numele i se potriveste cu sexul si ca numele ei nu este Rosu Marian, cum sustin rauvoitorii, Macarena isi dezgoleste fara rezerve un san in timp ce privitorii se incurca in verdicte: „e baiat dupa platfus” sau „nu i-a dat Dumnezeu cat trebuia”.
Deranjata constant de prezenta paznicilor de la metrou care nu au pic de intelegere fata de un copil al strazii, vedeta metroului de la Victoriei ne arata indignata efectele ultimei razii: o jacheta rupta si un obraz invinetit. Spusele ei sunt imediat contrazise de oamenii de ordine care sustin ca nimeni n-a batut-o, ci doar i-au aratat iesirea din metrou, fata gasindu-si adapost ilegal in spatele unui magazin. Femeia de serviciu se vede obligata sa restabileasca si ea adevarul: „Toata ziua curat mizerii dupa fata asta si dupa altii care dorm pe culoare”.
Desi este nespalata si vesnic ocupata cu esenta de aurolac – „cumpar o cutie de 75.000 lei de la Piata Matache si imi ajunge o luna” – toate vanzatoarele s-au obisnuit cu ea si ii dau zilnic cate ceva de mancare.
„Eu am facut doar cinci clase si am fugit apoi de la casa de copii, ne povesteste fata-baiat. Nici o organizatie nu m-a ajutat cu mancare sau cu imbracaminte. Uitati-va ce haine vechi am si cum mi-au ars picioarele dupa ce politia ne-a dat foc intr-un canal unde am stat mai multe nopti cu cativa orfani. Noaptea dorm intr-un bloc de pe Calea Victoriei, iar ziua mi-o petrec aici, la metrou, de cand se deschide. Mai primesc bani de mancare, dar cel mai mult as vrea sa stau intr-un camin, dar sa nu ma bata nimeni la cap ca o sa fug imediat”, ne avertizeaza Macarena.
Timp de cinci ani, cazul fetei nu a fost rezolvat de nimeni. La doi pasi de cladirea Guvernului, Macarena se joaca cu maidanezii si sta agatata de punga cu aurolac, sub privirile incarcate de mila, scarba sau indiferenta ale trecatorilor.

Urmărește-ne pe Google News