În cuprinsul actului de sesizare al instanţei s-a reţinut că, pe fondul vitezei excesive cu care circula (137 km/ h) și a „îmbibaţiei alcoolice de 2,64 g‰ alcool pur în sânge”, șoferul a efectuat o manevră de depăşire fără a se asigura și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul în care se aflau Cristina Ciurcanu și fiul ei și care circula regulamentar din sens opus.

Inițial, polițiștii i-au întocmit șoferului dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.

Încadrarea juridică a fost însă schimbată de Tribunalul Bacău, care a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de „omor calificat” și „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Pe 3 octombrie, Tribunalul Bacău l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de închisoare pentru omor calificat, iar pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului a mai primit 3 trei ani de închisoare.

Bărbatului i-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, de 17 ani de închisoare, la care s-a adăugat o treime din cea de-a doua pedeapsă, urmând ca acesta să execute 18 ani de închisoare, se arată în hotărârea Tribunalului Bacău.

Instanța a admis, în parte, acţiunile civile formulate de părţile civile și l-a obligat pe bărbat și firma asigurătoare la plata a peste 600.000 de euro cu titlu de daune morale și materiale.

Decizia nu este definitivă și a fost atacată cu apel.

Urmărește-ne pe Google News