Locul al treilea este ocupat de candidatul alianței PSD-PLL, Cătălin Cîrstoiu, cu 10,1%, urmat de Mihai Enache, din partea AUR, cu 2,3%, arată sondajul realizat de Verifield.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale şi ar candida următorii, dvs. pe cine aţi vota drept Primarul General al Municipiului Bucureşti”: 46,1% l-au indicat pe Nicuşor Dan, 41,1% pe Cristian Popescu Piedone, 10,1% pe Cătălin Cîrstoiu, 2,3% pe candidatul AUR Mihai Enache.

Procentele sunt raportate la cei care au menţionat că merg la vot, reprezentând  68,6% din eşantion.

Alianţa PSD-PNL este pe primul loc în intenţiile de vot pentru CGMB, cu 37,1%, urmată de Alianţa Dreapta Unită cu 28,4%. Pe locul al treilea s-ar afla AUR cu 8,9%, iar pe locul al patrulea, PUSL, cu 8,6%. Partidul REPER ar obține 5,7%, în timp ce SOS ar avea un scor de 4,2%.

Sondajul a fost realizat la comanda lui Nicuşor Dan, în perioada 10 – 17 aprilie, pe un eşantion de 1.800 de subiecţi, reprezentativ pe variabilele socio-demografice. Datele au fost culese telefonic, prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/-2,31% la un grad de încredere de 95%. 

Ce spuneau datele sondajului anterior, prezentat de Nicușor Dan pe 11 martie

Pe 11 martie, primarul general Nicuşor Dan a prezentat un sondaj de opinie comandat de el care arată că dacă PSD şi PNL l-ar avea candidat la Primăria Capitalei pe Sebastian Burduja, alegerile pentru Bucureşti ar fi câştigate de Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, cu 40,4%.

Dacă alianța PSD-PNL ar avea candidat propriu la alegerile pentru Primăria Capitalei, programate în iunie, atunci Piedone ar ieși câștigător cu 40,4%, urmat îndeaproape de Nicușor Dan cu 39,3%, arată datele sondajului efectuat în perioada 2-9 martie, comandat de actualul edil general, notează news.ro. Dacă Sebastian Burduja ar fi candidatul PSD-PNL, el ar primi 16%, Diana Şoşoacă (SOS) – 2,4%, iar Mihai Enache (AUR) – 1%. În sondajul comandat de Nicușor Dan nu a fost inclusă Gabriela Firea.

Urmărește-ne pe Google News