Perdelele de duş şi lenjeria de pat

Acelaşi studiu, realizat pe 200 de obiecte de uz cotidian, a scos la iveală faptul că 28% din perdelele de duş confecţionate din nylon, supuse analizei, conţineau ftalaţi – substanţe generatoare de astm şi infertilitate. Un procent alarmant de ftalaţi – 14% – a fost depistat şi în feţele de pernă din vinil. Ambele produse conţin şi alte substanţe ce perturbă producţia de hormoni responsabili cu fertilitatea şi cu declanşarea astmului.

Produsele «antibacteriene»

Triclosanul şi triclocarbanul sunt două dintre cel mai des întâlnite ingrediente din săpunurile şi produsele de curăţenie antibacteriene.
Produsele de îngrijire personală care folosesc aceste două ingrediente sunt considerate medicamente fără prescripţie medicală, iar cele de curăţenie care le folosesc sunt considerate pesticide. În plus, mulţi cercetători suspectează că triclosanul şi triclocarbanul contribuie la creşterea incredibilă a numărului de bacterii  rezistente la medicamente.

Cum te fereşti de ele

Primul sfat ar fi: citeşte cu atenţie etichetele. Dar cum eticheta nu menţionează întotdeauna toate substanţele conţinute, specialiştii ne sugerează să folosim cât mai puţine produse puternic parfumate.

Urmărește-ne pe Google News