Ionuț Alesandrrou, Răzvan Stancu Aurelian și Ion Cosal fost arestați într-un complex rezidențial din orașul Cebu, unde au fost constatate respectivele infracțiuni, și au fost identificați cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate lângă ATM-uri, care le-au surprins și mașina cu care circulau.

Autorismul a fost localizat apoi lângă respectivul complex rezidențial, poliția reușind astfel să dea de urma lor. Aceștia operau la bancomatele băncii Land Bank, din  Banilad, Cebu și  Mandaue City, iar reprezentații instituției au cerut miercuri ajutorul Biroului Național de Investigații. În timpul percheziției efectuate la reședința celor trei români s-au găsit acolo microcipuri și carduri, elemente considerate de autorități ca fiind dovezi ale infracțiunilor comise.

Autoritățile filipineze au anunțat că cei trei români au sustras bani din conturile a cel puțin 50 de actuali sau foști funcționari publici filipinezi și caută alți trei conaționali de-ai lor, ce sunt suspectați că ar fi implicați în aceste jafuri.

Citește și: Hoți români condamnați la zeci de ani de închisoare în Marea Britanie. Jafuri de milioane de lire

Urmărește-ne pe Google News