O poveste desprinsă parcă din filmele americane cu puşti isteţi, care iau viaţa în piept s-a desfăşurat, zilele trecute, pe un drum ce leagă România de Italia. Cătălin V., de 12 ani, care locuia până recent cu părinţii în Italia, s-a hotărât să se întoarcă acasă, la bunici. Dar nu oricum, ci singur. “Nu mai suporta să fie bătut de tatăl lui vitreg şi a venit înapoi în România.

E bucuros că e aici şi are şi el cu cine să se joace”, ne-a spus Gabi, un băieţel de 10 ani, prieten cu Cătălin. Cătălin V. a fost dat în urmărire prin Interpol duminica trecută.

Conform site-ului DailyBlog. it, când copilul nu s-a mai întors acasă de la joacă, părinţii lui au alertat poliţia din Barletta, Italia.

Potrivit poliţiştilor români, băiatul a intrat în ţara noastră însoţit de un cetăţean italian, alături de care a rămas până în Bucureşti. Carabinierii au urmărit telefonul mobil al copilului, care o suna pe bunica lui de pe drum.

Poliţia, împreună cu Interpolul, a dat de urma băiatului şi l-a dus acasă la bunica lui, la Cornu, Prahova, în siguranţă.

S-au plimbat 7 kilometri pe jos

Doi copii, unul de 5, celălalt de 6 ani, au reuşit să-şi pună pe jar părinţii şi să alarmeze poliţiştii din Braşov şi din Ghimbav, după ce, zilele trecute, au dispărut din parcul unde fuseseră lăsaţi la joacă.

Micuţii au fost găsiţi către seară, în Braşov, la 7 km distanţă.

Urmărește-ne pe Google News