Acesta o convinsese să petreacă Sărbătorile acasă, pentru ca el să-și poată vedea fiicele de 9 și 10 ani. Acum, taximetristul cere ca justiția română să nu trateze cazul superficial, să-i facă dreptate Alinei și el să primească dreptul de a crește fetele româncei. „Pentru că acolo, cetățenii de origine romă, explică Zanetti, citat de ANSA, sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua”.

Alina, născută la Focşani, sosise în Italia când era încă minoră şi lucrase pe câmpurile din Apulia, unde l-a cunoscut pe fostul soţ. Cei doi se căsătoriseră și se mutaseră la Genova. Iadul Alinei începuse în capitala Liguriei: bărbatul o forțase să se prostitueze, îi luase banii și o bătuse.

Într-o seară, Mario, care lucrează mai ales noaptea, a văzut-o pe Alina căzută pe jos, cineva o lovise. Și-a oprit taxiul și a ajutat-o, oferindu-se să o ducă la spital. Din acea seară, s-a născut mai întâi o prietenie și apoi o iubire. Zanetti a salvat-o de pe trotuar, a ajutat-o să-și găsească alte locuri de muncă și a avut grijă de copiii ei.

Și tocmai fetița de 9 ani i-a trimis, în ultimele zile, câteva videoclipuri în care tatăl ei îi bătea mama. Din câte a aflat taximetristul, Alina a rămas singură cu fostul ei soț, care apoi a sugrumat-o. Crima a avut loc pe 27 decembrie anul trecut și Anatoschi a fost arestat.

„Cer ca această crimă să nu treacă neobservată, ca bărbatul să nu iasă după câteva zile din arest. Dar mai presus de toate cer să pot avea grijă de fetele care au rămas fără îngerul lor de mamă. Sunt mulți precum copiii Alinei în lume, sub controlul unor manipulatori care îi șantajează, îi bat și îi tratează ca pe niște obiecte sub proprietatea lor, numai bune de exploatat”, spune bărbatul.

Alina a fost ucisă în cartierul Micro 20 din Galați, pe 27 decembrie 2023, într-un bloc de pe strada Furnaliștilor. După ce a bătut-o și a strâns-o de gât până a omorât-o, fostul soț a sunat la 112 și a anunțat că a bătut-o. El le-a mai spus dispecerilor că va pleca de acasă și va lăsa ușa deschisă. Ajuns la fața locului, echipajul medical de pe Ambulanță a găsit-o pe femeie decedată, având urme de strangulare. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost prins și reținut de polițiști.

Urmărește-ne pe Google News