S-au scurs 40 de zile de la trecerea în nefiinţă a istoricului şi a­faceristului Io­sif Con­­stantin Dră­gan. Sâm­băta, Vero­nica Dră­gan (35 de ani), vă­duva omului de afa­ceri, devastată şi cu lacrimi în ochi, şi cei fii ai acestora, Ştefan Con­­stantin (9 ani) şi ge­menii Alexan­dru Eu­­­gen şi Tudor Se­bas­­tian (7ani), au mers la Uni­versitatea Euro­peană Drăgan din Lu­goj, Ti­miş. Aici, într-un cerc re­strâns, condu­cerea uni­versităţii a dezvelit o statuie ce îl înfă­ţi­şea­ză pe miliardar ci­tind o car­te. Mo­nu­mentul a fost sfinţit de preoţi.

După parastasul de 40 de zile, rudele au împărţit pa­chete cu alimente. I.C. Dră­gan, ca­re a murit pe 21 au­gust, a fost în­mor­mân­tat, po­trivit dorin­ţei lui, în cavoul fa­mi­­liei, din ci­mitirul gre­co-ca­to­lic din Lu­goj.

 A moştenit 1,5 miliarde de dolari

Unul dintre cei mai bo­gaţi români, Iosif Constantin Drăgan avea, conform ulti­mu­lui Top 300 Capital, 1,5-1,6 miliarde $. Averea, moş­tenită acum de soţia sa, Da­niela Veronica, o pune pe aceasta pe primul loc al celor mai avute ro­mân­ce. Printre bunuri se nu­mără proprietăţi în Milano, Pa­ris, Atena şi, fireşte, „Vila Dră­gan” din Pal­ma de Mallorca. În Ro­mânia sunt cu­noscute reşedin­ţele din Bu­cu­reşti (str. Dr. Lis­ter, nr. 6) şi casa din sa­tul Spă­taru, Buzău. Baza afacerilor e re­pre­zentată de fir­ma ButanGas, lider de piaţă în distribuirea propanului. De asemenea, I.C. Dră­gan de­ţi­­nea şi posturi de radio (No­va FM), te­leviziune (TEN TV) şi câteva publicaţii  („Re­naşterea bănă­tea­nă” şi „Redeşteptarea”).

Urmărește-ne pe Google News