Actul a fost condamnat drept „atac la adresa statului de drept”. Șase vehicule civile aparținând Oficiului Operațional Comun (JOO), biroul central de combatere a traficului de ființe umane și a contrabandei de persoane, care face parte din Oficiul Federal de Poliție Criminală, au fost complet distruse de incendiul luni seară.

Mașinile au fost parcate în Kleine Stadtgutgasse. O a șaptea mașină a fost avariată în urma spargerii unui geam. Actul ar trebui condamnat în termenii cât mai puternici posibil, potrivit VKÖ. „Munca oricum deloc ușoară a poliției penale” este „îngreunată de acest exces insidios de violență, dar în niciun caz împiedicată”, a subliniat asociația. „Puteți distruge vehiculele poliției, dar nu angajamentul ridicat al poliției criminale”, a spus Dieter Csefan, președintele VKÖ.

Focul a fost pus pe cinci anvelope stânga și una dreapta față, în cursul nopții de luni, conform primelor evaluări. În cercurile bine informate, au fost presupuse două direcții de investigație. S-a spus că în spatele crimei ar putea fi fie contrabandişti, fie extremişti care nu sunt de acord cu politica de migraţie.

Faptul că oponenții antivaccinare au dat foc vehiculelor a fost considerat a fi destul de puțin probabil. Până acum însă, nu a existat nicio confirmare oficială în acest sens.