Pentru o lungă perioadă de timp, a fost posibilă doar ascultarea de muzică în mașină. Începând cu actuala generație a Clasei S și cu sistemul de sunet surround Burmester 4D, de câțiva ani, sunetul poate fi și „simțit”.

Această inovație a Mercedes-Benz este disponibilă împreună cu Active Ambient Lighting. Software-ul analizează semnalele audio pe baza parametrilor de frecvență (tonuri grave/medii/tonuri înalte) și direcție (dreapta/stânga). Reprezentarea vizuală este sincronă cu bătăile, cu alte cuvinte fără decalaj de timp. În funcție de culoarea preferată selectată pentru iluminarea ambientală, tonurile grave, medii și înalte sunt vizualizate local în tonuri de culoare și niveluri de luminozitate coordonate.

Clasa E este disponibilă opțional cu sistemul de sunet surround Burmester 4D. Un total de 17 difuzoare și patru transductoare de sunet cu structură le permit iubitorilor de muzică high-end să experimenteze o nouă lume a sunetului în vehiculul lor.

Funcțiile de calcul ale unor domenii anterior separate au loc într-un singur procesor. Astfel, ecranele și sistemul de infotainment MBUX împart un nou computer central de bord foarte puternic. Această formă de conectare în rețea îmbunătățește performanța, deoarece fluxurile de date pot fi transmise mult mai rapid.

„O să fac o crimă în patru ore”. Autoritățile au ignorat semnele radicalizării adolescentului german care a ucis o pensionară la Mediaș.  INVESTIGAȚIE LIBERTATEA-DER SPIEGEL
Recomandări
„O să fac o crimă în patru ore”. Autoritățile au ignorat semnele radicalizării adolescentului german care a ucis o pensionară la Mediaș. INVESTIGAȚIE LIBERTATEA-DER SPIEGEL

Pachetul Entertainment (MBUX Entertainment Plus) va fi disponibil pentru noua Clasa E. Acesta include hardware, serviciile Mercedes me connect și un pachet de date de la un furnizor terț. În funcție de piață, se utilizează un modul de comunicare 5G. Standardul de telefonie mobilă 5G face posibilă viteze de transfer de date mult mai rapide decât LTE/UMTS.

Lansarea Clasei E începe cu modelul Saloon. Primele modele din seria 214 vor ajunge la dealerii europeni în vara anului 2023. În SUA, lansarea pe piață va avea loc în toamna anului 2023.

Mercedes-Benz lucrează la utilizarea inteligenței artificiale (AI) astfel încât mașina să învețe ce sisteme de confort folosesc în mod repetat utilizatorii autovehiculului. Luând în considerare aceleași circumstanțe, scopul este ca AI să automatizeze astfel de funcții. Rezultatul este o automatizare personalizată. Mercedes-Benz folosește termenul de „rutină” pentru această inovație, a cărei dezvoltare este deja foarte avansată. Odată cu lansarea noii Clase E, clienții vor putea utiliza șabloane pentru rutine standard. De asemenea, aceștia au opțiunea de a crea ei înșiși rutine.

Panoul de instrumente modelează experiența digitală de la interior. În cazul în care Clasa E este echipată cu ecranul opțional pentru pasagerul din față, un ecran generos de sticlă se extinde până la ecranul central. Separat vizual de acesta se află afișajul de înaltă rezoluție al instrumentarului de bord în câmpul vizual al șoferului.

INTERVIU Atac dur și la Euroins, și la ASF. „Euroins și-a devoalat metodele, involuntar, chiar în conferința de presă pe care apoi au șters-o. Iar cei din ASF ori au fost fraieri, ori au fost înțeleși cu Euroins”
Recomandări
INTERVIU Atac dur și la Euroins, și la ASF. „Euroins și-a devoalat metodele, involuntar, chiar în conferința de presă pe care apoi au șters-o. Iar cei din ASF ori au fost fraieri, ori au fost înțeleși cu Euroins”

Conturul sticlei care protejează displayul are un design dinamic. Pentru afișajul central, suprafața de sticlă este extinsă corespunzător în jos. Profilul devine plat spre marginile exterioare. Modelele fără afișaj pentru pasageri dispun de un element de finisare mare care se extinde spre centru. Detașat vizual, afișajul central pare să plutească deasupra suprafeței concave a acestui element de finisare. Citește mai departe și vezi galeria foto pe autobild.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL AUTOBILD.RO

În urmă cu patru decenii, îi impresiona pe români. Cu ce se ocupă acum marele Rodion Cămătaru. „Nu mai pot trăi fără asta”
GSP.RO
În urmă cu patru decenii, îi impresiona pe români. Cu ce se ocupă acum marele Rodion Cămătaru. „Nu mai pot trăi fără asta”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.