Povestea „Frumoasei Adormite” a fost inspirată de o femeie din Suedia, pe care o chema Karolina Olsson. Ea s-a născut în anul 1862 și a dus o viață liniștită alături de părinții și cei cinci frați ai săi, pe mica insulă Oknö, situată în largul coastei de est a Suediei, în Marea Baltică. În 1876, totuși, pe când Karolina avea doar 14 ani, s-a întâmplat ceva cumplit.

Fata se întorcea de la școală și, în drumul său spre casă, a alunecat pe gheață și s-a lovit foarte tare la cap. Există relatări care spun că adolescenta de atunci a căzut prin gheață și a ajuns în apă, dedesubtul ei, însă nu se știe, cu adevărat, cum s-a produs incidentul. Cert este că, deși a suferit un traumatism cranian și s-a ales cu dureri teribile, Karolina a reușit să ajungă, într-un final, acasă de una singură.

În aceea seară, i-a povestit tatălui ei ce s-a întâmplat, iar el i-a verificat rănile. Avea, într-adevăr, câteva tăieturi și vânătăi pe corp, însă părea să se simtă bine. Câteva zile mai târziu, Karolina a început să aibă dureri de cap și de dinți foarte puternice, dar asta nu i-a îngrijorat pe părinții săi. Aceștia credeau că fiica lor a fost victima unor vrăjitorii și nu au știut ce să-i facă pentru a se simți la bine. Tocmai de aceea, au trimis-o la somn, sperând că vor găsi, între timp, o soluție.

INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”
Recomandări
INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”

Ei bine, adolescenta s-a pus să doarmă în acea seară, 22 februarie 1876, și nu s-a mai trezit timp de… 32 de ani. Cum a fost posibil? Citește continuarea pe divahair.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL DIVAHAIR.RO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.