Subiecte BAC Matematică 2025

Subiecte BAC Matematică 2025 oficiale au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00, pe site-ul dedicat, care inițial nu a funcționat.

Subiecte BAC 2025, proba la Matematică- M1 – Mate Info

Subiecte BAC 2025, proba la Matematică- M2 – Științele naturii

Subiecte BAC 2025, proba la Matematică- M3 – Tehnologic

Subiecte BAC 2025, proba la Matematică- M4 – Pedagogic

Barem BAC 2025 – Matematică

Ministerul Educației a publicat marți, la ora 15:00, baremul de corectare de la proba de Matematică de la Bacalaureat 2025, pe site-ul dedicat, care inițial nu a funcționat.

VIDEO Neştiuta poveste a lui Ianis, eroul de 17 ani care a salvat de la înec o tânără, în staţiunea Costineşti
Recomandări
VIDEO Neştiuta poveste a lui Ianis, eroul de 17 ani care a salvat de la înec o tânără, în staţiunea Costineşti

Barem Matematică- M 1 – Mate Info

Barem Matematică M2 – Științele naturii

Barem Matematică M3 – Tehnologic

Barem Matematică M4 – Pedagogic

Primele imagini cu subiectele de la BAC 2025, proba la Matematică- M 4 – Pedagogic

Primele imagini cu subiectele de BAC 2025, Matematică – M4- Profil Pedagogic au apărut pe internet. Elevii din filiera vocațională, profilul pedagogic, specializarea învățător/educatoare au susținut proba obligatorie a profilului BAC 2025 la Matematică M4, Pedagogic.

Subiecte BAC matematică 2025. Ce le-a picat elevilor la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat
Subiecte BAC Matematică M4 – profil Pedagogic – Foto: Edupedu
Dragoș Ioniță, cercetător: România ar trebui să își bazeze deciziile față de China pe triada UE partener-concurent-rival sistemic
Recomandări
Dragoș Ioniță, cercetător: România ar trebui să își bazeze deciziile față de China pe triada UE partener-concurent-rival sistemic

Primele imagini cu subiectele de la BAC 2025, proba la Matematică- M 2 – Științele naturii

Primele imagini cu subiectele de BAC 2025, Matematică – M2- Profil Științe ale naturii au apărut pe internet.

Subiecte BAC matematică 2025. Ce le-a picat elevilor la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat
Subiecte BAC Matematică M2 – profil Științe ale naturii – Pagina 1- Foto: Reddit

Elevii de la filiera teoretică, profilul real, specializarea științe ale naturii, dau proba obligatorie a profilului BAC 2025 la Matematică M2, Științele Naturii.

Subiecte BAC matematică 2025. Ce le-a picat elevilor la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat
Subiecte BAC Matematică M2 – profil Științe ale naturii – Pagina 2- Foto: Reddit

Primele imagini cu subiectele de la BAC 2025, proba la Matematică- M 3 – Tehnologic

Primele imagini cu subiectele de BAC 2025, Matematică – M3- Profil Tehnologic au apărut pe internet.

Elevii de la filiera tehnologică, inclusiv cei de la profilul servicii, profilul resurse naturale și protecția mediului, precum și profilul tehnic au susținut astăzi proba obligatorie a profilului BAC 2025 la Matematică M3.

Diplomatul Lazăr Comănescu s-a întâlnit cu ministrul de Externe Serghei Lavrov pentru întărirea cooperării economice la Marea Neagră
Recomandări
Diplomatul Lazăr Comănescu s-a întâlnit cu ministrul de Externe Serghei Lavrov pentru întărirea cooperării economice la Marea Neagră
Subiecte BAC matematică 2025. Ce le-a picat elevilor la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat
Subiecte BAC Matematică M3 – profil Tehnologic – Pagina 1- Foto: Reddit

Primele imagini cu subiectele de la BAC 2025, proba la Matematică- M 1 – Mate Info

Primele imagini cu subiectele de BAC 2025, Matematică – M1- Mate-Info au apărut pe internet.

Subiecte BAC matematică 2025. Ce le-a picat elevilor la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat
Subiecte BAC Matematică M1 – profil Real – Matematică Informatică – Pagina 1- Foto: Reddit

Subiectele de la BAC – M1 – Matematică-Informatică sunt destinate elevilor din filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică, precum și elevilor din filiera vocațională, profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Subiecte BAC matematică 2025. Ce le-a picat elevilor la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat
Subiecte BAC Matematică M1 – profil Real – Matematică Informatică – Pagina 2- Foto: Reddit

Ce a picat la matematică, BAC 2025

Update 11:49 Conform surselor Liberatatea, la Matematică BAC 2025, profil Real, Matematică Informatică, M1, elevii au avut la Subiectul III, ultimul subpunct integrale, la exercițiul 1, subiectul III au avut bijectivitatea funcției, demonstrarea relației de la subiectul II, exercițiul 2, unde au avut polinom, tot la subiectul II au avut demonstrarea relației de la matrice.

Update 10:57 Potrivit aceleiași surse, structura subiectelor la profilul Științele Naturii este similară cu cea de la profilul Tehnologic: la Subiectul al II-lea apar o matrice și un polinom, iar la Subiectul al III-lea sunt două funcții.

Update 10:37 Pe rețelele de socializare au început să circule imagini din sălile de examen, care surprind subiectele de la proba de Matematică, atât pentru profilul M1, cât și pentru cel tehnologic, relatează Știrile Protv.

La examenul de Bacalaureat la Matematică – profil Tehnologic, la Subiectul II, candidații trebuie să rezolve o matrice la punctul 1 și un polinom la punctul 2.

La Subiectul III, atât la punctul 1, cât și la punctul 2, candidații vor avea de rezolvat câte o funcție.

Fotografiile ar fi fost realizate cu ajutorul unor dispozitive interzise, în mai multe județe din țară, încălcând astfel regulamentul de desfășurare a examenului.

Reamintim că astfel de dispozitive sunt interzise în sălile de examen.

Sancțiunea este directă: „Candidații care încalcă regulile menționate (…) sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu (…).”

Mai mult, acești candidați nu mai pot participa la următoarele probe BAC 2025. Nici la următoarele două sesiuni de Bacalaureat nu pot lua parte.

Subiectele primite de absolvenții de la specializarea matematică-informatică:

Update 9:10: Proba la matematică Bacalaureat 2025 a început la ora 9:00, elevii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Accesul în săli a fost permis până la ora 8:30.

Niciun elev nu poate să iasă din examen înainte de ora 10:30. 

Libertatea va publica subiectele primite de elevi la proba de BAC la matematică, imediat ce apar în spațiul public.

Ce trebuie să știe elevii. Reguli în sala de examen

Cât durează probele. Timpul alocat fiecărei probe scrise este de trei ore, calculat din momentul distribuirii subiectelor. Elevii pot părăsi sala doar după o oră și jumătate, fără a lua subiectele cu ei. În situații obiective, neimputabile candidatului, în care se decide anularea/rescrierea lucrării în centrul de examen, timpul destinat redactării lucrării scrise se poate prelungi, cu cel mult o oră, conform unei proceduri elaborate de către Comisia Națională de Bacalaureat.

Corectarea greșelilor. Elevii au posibilitatea de a corecta greșelile prin tăierea răspunsului eronat cu o linie orizontală și scrierea variantei corecte alături. Aceeași regulă se aplică și în cazul subiectelor tip grilă, unde răspunsul greșit poate fi tăiat, iar cel corect încercuit. Totuși, multiple corecturi pot crea confuzie, așa că ultima variantă trebuie să fie clar evidențiată pentru a evita neînțelegeri în procesul de evaluare.

Corectarea lucrărilor. Datele personale ale elevilor nu vor fi sigilate manual, ci vor fi anonimizate automat pe platforma de evaluare. Potrivit procedurii, colțul din dreapta sus al primei foi tipizate, conținând datele personale ale elevului, nu se sigilează, anonimizarea se face automat în platforma destinată evaluării digitalizate.

La finalul probei, lucrările sunt scanate și verificate pentru a corespunde cu borderoul de predare. Evaluarea este realizată de doi profesori din țară, iar dacă diferența dintre note depășește un punct, lucrarea este reevaluată de alți doi profesori. Nota finală este calculată luând în considerare cele patru note, după eliminarea celor două note extreme, ca medie aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a celor două note-valori centrale.

Reguli pentru elevi în sala de examen. Se interzice intrarea în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiți în examen.

Se interzice candidaților să aibă asupra lor căști audio, precum și orice alte mijloace electronice de calcul, de comunicare sau care permit conectarea la internet. Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Elevii care încalcă regulile sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat.

Încă două probe scrise la Bac 2025

  • 13 iunie: Proba la alegere a profilului – E.d) (scris)
  • 16 iunie: Limba maternă – proba E.b) (scris)
  • 20 iunie: Afișarea rezultatelor inițiale
  • 23–24 iunie: Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie: Afișarea rezultatelor finale.

În premieră, candidații pot vizualiza lucrările scrise înainte de a depune contestațiile, imediat după afișarea rezultatelor.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2025:

  • Înscrieri: 14–21 iulie
  • Probele scrise: 11–14 august
  • Rezultate finale: 26 august.
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.