Mergi direct la conținut »
Chef Cătălin Scărlătescu ţine la tradiţii: a plecat cu barca în Grecia și anul acesta
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Chef Cătălin Scărlătescu ţine la tradiţii: a plecat cu barca în Grecia și anul acesta

Chef Cătălin Scărlătescu ţine la tradiţii: a plecat cu barca în Grecia și anul acesta

Dacă bucătăria îi ocupă tot timpul anului, vara are gust de mare pentru chef Cătălin Scărlătescu, care și-a făcut o tradiție din a pleca cu barca pe mare.

De Clara Vacaru,

Vacanța înseamnă, pentru Cătălin Scărlărescu, preparate din pește și zile însorite petrecute pe mare, cu barca. Anul acesta, el și-a adunat prietenii și împreună au petrecut o săptămână pe apele grecești și au făcut turul coastei Peloponeze, cu Poros, Spetses, Leonidas, Hydra.

„A fost o experiență mai frumoasă pentru că am plecat mai mulți. Am fost vreo 7 bărci, eu și cu cei de la Party Sails. În drum spre Poros, de exemplu, am făcut baie în mijlocul mării, apoi ne-am oprit în oraș și am mers la cea mai bună tavernă, Poseidon, unde Cristi, un bucătar român, gătește dumnezeiește. Are cea mai bună salată de caracatiță”, povestește încântat Chef-ul.

cof

Și, pentru că atunci când ai un chef la bord vacanța are și miros de bucate delicioase, toți musafirii de pe barcă s-au delectat cu celebra tocăniță de pește gătită de Cătălin.

„Fiecare zi parcă a fost mai frumosă decât alta. Am făcut baie, am gătit pe barca, am luat pește din Spetses, de la pescărie, și le-am făcut celor de pe barcă vestita tocană de pește la slow cooking. Suntem la al doilea an de vestita tocană de scorpie de mare”, a mai spus el.

Întors în țară, chef Scărlătescu se pregătește pentru ediția de București a Festivalului Scoicilor, pe 7, 8, 9 și 10 iulie, după care va începe filmările pentru cel de-al doilea sezon al emisiunii „Chefi la cuțite”.

bdr

Close
Închide
  Close