MENIU CAUTĂ
30 Apr. 2018 14:25

A murit Rose Laurens, interpreta melodiei „Africa”

Distribuie

Rose Laurens, interpreta melodiei ''Africa'', a murit în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 65 de ani. 

Cântăreaţa franceză care a înregistrat un succes muzical răsunător în anii 80, a murit după o lungă suferință. Anunțul trist a fost făcut de partenerul lui Rose, Christian Soulie, potrivit Agerpres.

”V-a făcut să dansaţi cu milioanele pe creaţia sa ”Africa” sau pe ”Quand tu pars”, precum şi zeci de alte titluri. Flacăra lui Rose Laurens s-a stins în urma unei lungi suferinţe cu care s-a luptat şi pe scena Cabaret Sauvage, în 2016”, a scris Christian într-un comunicat.

 

Rose Laurens, pe numele său adevărat Rose Podwojny, a obţinut un rol în comedia muzicală ”Les Miserables” din 1980, iar în 1982 și-a lansat primul album.

Pe albumul ”Deraisonnable” realizat alături de compozitorul Jean-Pierre Goussaud, care a colaborat, de asemenea, cu Dalida şi Céline Dion, Rose Laurens dă lovitura cu melodia „Africa”. Piesa s-a vândut în peste un milion de exemplare.

Rose Laurens a lansat aproximativ zece albume şi a colaborat cu Francis Cabrel, Jean-Jacques Goldman, Yves Duteil şi, recent, cu Pierre Palmade, împreună cu care a semnat ultimul său album, ”ADN”, şi a cântat în 2016 pe scena clubului parizian Cabaret Sauvage.


Muzica anilor 80 se ascultă și azi. Hiturile tinereții, de la Queen la Modern Talking, Sabrina și Kulture Beat


 

Comentarii