Mergi direct la conținut »
Actrița Bibi Andersson a murit la 83 de ani | FOTO Galerie foto
5imagini

Actrița suedeză Bibi Andersson a murit la vârsta de 83 de ani. Aceasta a fost una dintre artistele preferate ale celebrului regizor Ingmar Bergman.

De Dana Aramă,

 

Anunțul despre moartea ctriței Bibi Andersson a fost făcut de fiica acesteia, Jenny Grede Dahlstrand.

„A lăsat în urma ei un gol enorm pentru toţi cei care au avut privilegiul de a trăi alături de ea”, a declarat acesta pentru AFP.

În anul 2009, Bibi Andersson a suferit un accident vascular, în urma căruia a avut o paralizie parțială.


Bibi Anderson a fost căsătorită cu regizorul Kjell Grede, de care a divorțat în anul 1960. Cu acesta a avut o fiică. Ulterior, actrița a fost măritată cu politicianul și scriitorul Per Ahlmark, de care s-a separat în anul 1978. În anul 2004, Bibi Andersson s-a căsătorit cu Gabriel Mora Baeza.

A început să jooace în cinematografie din anul 1951 și a continuat până în anul 2009. De-a lungul carierei sale, Bibi Andersson a primit numeroase premii, printre care și Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin pentru rolul său din „The Mistress”. Printre filmele în care a jucat se numără: A şaptea pecete, Fragii sălbatici şi Persona.
FOTO: Northfoto

Citește și: EXCLUSIV | AFACEREA COCAINA: Un tânăr român cărăuș de droguri din America de Sud în Europa, plătit cu 4.000 de euro pentru un transport, povestește ce sume imense trec prin mâinile traficanților și cum a fost prins și închis în Brazilia!

Close
Închide
  Close